Am auzit un strain batand la usa mea. Din obișnuință m-am apropiat ca să ascult mai bine bătaia. Au mai bătut și alții dar poate, aceasta bătaie mă va convinge să deschid.

E încuiată de mult camera mea. A fost jefuită o dată și de atunci am încuiat-o cu cheia, ca să nu mai intre nimeni.

Dar acea bătaie, nici prea puternică, dar nici slabă, nici îndrăzneață, dar nici timidă, a reușit să-mi trezească curiozitatea, să mă facă să mă ridic de la munca mea și să mă uit pe vizor. Nu am văzut nimic cunoscut, nimic clar, așa că am preferat să ascult mai bine.

Uneori mă așezam lângă ușă și rămâneam acolo. Nu auzeam nimic, dar știam că dincolo de ușă este cineva și mă simțeam în siguranță.

Într-o seară, l-am auzit pe străin cântând. Vocea lui mi-a rămas mult în minte.

Mă mai uit din când în când pe vizor. Îl văd venind, îl văd plecând. De multe ori mă surprind așteptându-l să vină.

Am auzit un străin bătând la ușa mea. Sau poate mi s-a părut…

Dar îi mulțumesc pentru că m-a făcut să mă apropii de ușă. Nu credeam că cineva va mai bate vreodată la ușa mea și drumul spre ea era plin de obstacole. Era dezordine în camera mea. Dar acum am început să aranjez toate lucrurile la locul lor. Am început să ies din camera mea. Am început să cânt. Am început să cred.

Nu știu dacă acel străin bătea la ușa mea sau nu. Nu știu dacă ar vrea să intre sau nu. Nu știu nici dacă aș fi pregătită să îl primesc sau nu. Tot ce știu este că în fața mea este o ușă care poate fi deschisă.

Îți mulțumesc, străinule de la ușa mea!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Vrei sa ne lasi un comentariu?
Simte-te liber sa o faci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *